Gratis verzending vanaf €100 / Betalen met Edenred, Monizze & Sodexo (Pluxee) Ecocheques mogelijk.

Houtskool BBQ

8 / 8
VIEW
 • 2
 • 3
 • 4

Waarom kiezen voor een houtskool BBQ?

De keuze voor een houtskool BBQ is er één met een authentieke en smaakvolle beleving. In tegenstelling tot gasbarbecues, waar gemak en precisie centraal staan, biedt houtskool een unieke reeks voordelen die de ware barbecueliefhebber zullen bekoren:

 • De onmiskenbare rooksmaak: Houtskool verbrandt met een rokerige waas die onmiskenbaar bij barbecuen hoort. Deze rooksmaak geeft een extra dimensie aan gegrilde gerechten, en zorgt voor die typische BBQ-smaak waar velen van houden. De houtsoort die je kiest, beïnvloedt de rooksmaak: houtskool van eiken geeft een robuuste smaak, terwijl houtskool van fruitbomen een zachtere, zoetere toets toevoegt.
 • De pure beleving: Houtskoolbarbecues brengen je dichter bij het oerprincipe van barbecuen. Het aansteken van de houtskool, het controleren van de temperatuur en het ervaren van de rookontwikkeling – al deze stappen dragen bij aan een unieke en pure barbecuebeleving.
 • Flexibiliteit in temperatuur: Houtskoolbarbecues zijn in staat om hoge temperaturen te bereiken, perfect voor het grillen van steaks of hamburgers. Maar ook lagere temperaturen zijn mogelijk, ideaal voor het slow-cooken van pulled pork of spareribs.
 • Een breed scala aan modellen: Houtskoolbarbecues zijn er in alle soorten en maten. Van compacte modellen voor op het balkon tot grote, professionele barbecues – er is altijd een houtskoolbarbecue die perfect bij jouw behoeften past.

Een duurzame keuze: Houtskool is een hernieuwbare brandstof. Kies je voor houtskool van FSC-gecertificeerd hout, dan ben je zeker van een duurzame productie.

Hoe moet je houtskool BBQ gebruiken?

De hoeveelheid houtskool die je nodig hebt voor een barbecue hangt af van een aantal factoren:

 • De hoeveelheid houtskool die je nodig hebt voor je barbecue hangt af van verschillende factoren. Allereerst is de grootte van je barbecue van belang. Voor een kleine barbecue is 1 kilogram houtskool genoeg, terwijl je voor een grote barbecue 3 kilogram nodig hebt.
 • Daarnaast speelt de gewenste temperatuur een rol. Wil je op hoge temperatuur grillen, dan heb je meer houtskool nodig dan wanneer je op lage temperatuur wilt grillen. Reken voor een hoge temperatuur op 1,5 kilogram houtskool per uur, voor een medium temperatuur op 1 kilogram per uur en voor een lage temperatuur op 0,5 kilogram per uur.
 • Ten slotte is de gewenste kooktijd van belang. Voor een korte kooktijd heb je minder houtskool nodig dan voor een lange kooktijd.

Hoe lang houtskool moet branden hangt af van een aantal factoren:

 • De brandduur van houtskool is afhankelijk van verschillende factoren. De gewenste temperatuur speelt een belangrijke rol. Wil je op hoge temperatuur grillen, dan is de houtskool na 20-30 minuten klaar voor gebruik. Ben je van plan op een lagere temperatuur te grillen, dan kan het 40-50 minuten duren voordat de houtskool klaar is.
 • De hoeveelheid houtskool die je gebruikt, heeft ook invloed op de brandduur. Met meer houtskool brandt de barbecue langer. Minder houtskool resulteert in een kortere brandduur.
 • Natuurlijk is ook de gewenste kooktijd van belang. Wil je snel een paar hamburgers grillen, dan heb je minder houtskool nodig dan wanneer je een hele kip wilt braden.
TOP
Bestsellers:
SHOPPING BAG 0
RECENTLY VIEWED 0
Added to wishlist!